Menu
Din kurv

Guiden sådan fjerner du gellak neglelak og buildergel gelé

trin for trin vejledning


Produkterne gellak, gelpolish, buildergel, gelé, shellac er alle sammen gele produkter. De har det til fælles, at de kan opløses med acetone.

Du må påregne, at det tager lidt tid at aftage/fjerne gellak, shellac, buildergel, gelé.


Inden du går i gang med at fjerne gellak neglelak bør du overveje et par ting.

Hvis du har opbygget flotte lange negle med buildergel / gelé på negleskabeloner, vil det også blive fjernet/ødelagt/opløst når du begynder at bruge acetone til at fjerne gellak.

Skal du blot lave ny gellak på grund af udgroninger, kan du måske nøjes med at matslibe og slibe ved udgroningen, og så bare lægge et nyt lag gellak oven på?

Hvis du har forlænget dine negle med buildergel, kan du måske blot matslibe og udfylde med en smule buildergel ved neglebåndet, slibe og lægge en ny gellak neglelak?


Du skal bruge

Får at fjerne gellak, shellac neglelak eller gelé / BuilderGEL skal du bruge følgende:

  • Acetone
  • Nailwipes/nailpads
  • Rosenpind eller metal spartel
  • StaniolBeskyt din hud

Gellak, buildergel og gelé opløses med acetone. Acetone udtørrer huden. Du kan med fordel bruge håndcreme og evt. negleolie inden du går i gang. Mæt huden godt, så vil det beskytte lidt mod acetonen.


1. Forbered staniol og nailwipes

Start med at lave 10 stykker staniol. Stykkerne skal være store nok til at du kan pakke en finger ind. Cirka 10x10cm. Afriv 10 nailwipes, så de er klar.


2. Fil overfladen

Fil overfladen af din gellak med en grov fil. Gerne korn 80 eller 100. Fil så topcoaten (det blanke lag) fjernes. Nu er neglen matteret og godt ridset op af filen. Hvis du skal fjerne tykt lag af buildergel kan du måske file det meste væk. Det er hurtigere at file end at opløse.


3. Brug nailwipe med acetone

Væd en nailwipe i acetone. Med en pumpeflaske kan du gøre dette let og med en hånd. Læg nailwipen på neglepladen og pak fingerspidsen ind med staniolstykket. Pak fingerspidsen/neglen godt og tæt ind. Lad det hele sidde og virke i cirka 30 minutter. Hvis du synes en nailwipe er for stor, kan du klippe den midt over. Den skal jo kun dække neglen.


4. Skrab det opløste væk

Efter ca. 30 min. trækkes "stanioltutten" af. Hvis neglen har været godt og tæt pakkent ind, har acetonen nu opløst en del af gellakken. Nu kan du skrabe gellak af med en rosenpind eller en metalspartel.


Hvis der stadig er uopløst gellak på neglen, gentager du blot proceduren. Pas på ikke at løfte/brække/rive gellak eller gele af. Hvis det hænger godt fast, kan det ødelægge din naturlige negleoverflade at rive det af. Vær tålmodig. 


5. Plej med negleolie

Acetone udtørrer huden omkring neglene. Plej godt med negleolie og creme.
Vi anvender cookies. De anvendes til at gøre din brugeroplevelse bedre. De anvendes ikke til at gemme og bruge til markedsføring og dine informationer gives ikke videre til andre. Du kan selv slette cookies i dine browserindstillinger og her kan du også fravælge dem.