Akryl Gele - Hvad? Hvordan?

Hvis du gerne vil lave flotte kunstige negle skal du prøve at arbejde med Akryl Gele, der ligesom Polygel fra Gellish er et produkt, der samler det bedste fra akrylnegle og gelenegle. 

Fordelene ved Akryl Gele er især at:

 • Akryl Gele hærder først når det kommer i UV neglelampen. Det betyder, at du har masser af tid, til at forme produktet til flotte negleforlængelser.
 • Akryl Gele er stærk og alligevel nemt at slibe.
 • Akryl Gele kan lægges og hærdes i et lag - på én gang.
 • Akryl Gele er gennemfarvet og dine negle er færdig når de har fået TopCoat
 • Akryl Gele er tykt og derfor kan du forlænge ex. nedbidte negle uden skabelon, hvis de kun skal forlænges lidt.

Ulemperne er at:

 • Akryl Gele fås ikke i alle de farver, som du kender fra Gellak neglelakkker.
 • Akryl Gele skal slibes af, da det ikke er et SoakOff produkt ligesom Gellak og Buildergel.


Du kan selvfølgelig altid vælge at opbygge med en hvid eller klar Akryl Gele og så lægge en Gellak eller Shellac oven på bagefter.


Det er nemt at arbejde med Akryl Gele


Akryl Gele hærdes først i UV neglelampen. Så du har masser af tid, til at forme og glatte produktet ud. For at undgå at Akryl gele klister fast til penslen, bruger man Isopropylalkohol som slipmiddel. Du  kan fugte din pensel i alkohol ligeså snart, du synes det begynder at klister. Jo mere alkohol du bruger, jo mere blød bliver Akryl gele. Har du fået for meget alkohol på, venter du bare lidt. Alkohol fordamper jo rimeligt hurtigt. Har du fået for meget Akryl Gele på neglen, kan du bare fjerne lidt med spartlen. På samme måde kan du selvfølgelig putte mere på, hvis du har fået for lidt på neglen.


Der er flere metoder til at lave Akryl Gele negle. Her er nogle:

 1. Du kan opbygge på negleskabeloner / negleforme.
 2. Du kan opbygge med DualForme
 3. Du kan lime tipper på og fylde op med Akryl Gele


Negleskabelonerne kender du sikkert. Dual forme er små forme. De ligner hele negle til at lime på som forlængelse. Formene har markeringer, streger, ligesom negleskabeloner ofte har. Men formene er lavet af meget fleksibel og blød plastik. De har ofte også små dupper i siderne, som gør det nemmere at klemme dem sammen, når de skal af igen.

Man fylder en smule Akryl Gele i dual formen og glatter det ud, så man faktisk har en omvendt negl. Kunsten er at fylde op, så der er tyndt lag inde ved neglebåndet og tykkere ved Apex.

Når du er klar, trykker du Dualformen ned på din negl. Ligesom du ville gøre, hvis du skulle lime en kunstig negl fast. Tryk let. Hvis der flyder en smule Akryl Gele ud ved siderne, fjernes det med pensel og isypropolalkohol.

Hærd i Uv neglelampen. I en 36W lampe skal Akryg Gele hærdes i ca. 60 sekunder. Efter hærdning kan du fjerne Dualformen og negleforlængelsen er nu støbt og klar. Hvis det er nødvendigt kan du file neglen. Det hele afsluttes med  Topcoat.


Hvad skal der bruges?

Du skal bruge:

 • Akryl Gele
 • Primer og Basecoat
 • Akryl Gele pensel med spartel
 • Isopropylalkohol
 • Negleskabeloner, tipper eller Dualforme


Dualformene fås i forskellige varianter, alt efter hvor lange du vil lave dine negle og hvor meget du ønsker de skal krumme. Det ser måske ikke ud som om, at der er forskelle. Men hvis neglene skal være meget lange synes nogle at de skal krumme en anelse nedad.

Negleskabeloner fås også i forskellige varianter. Vi anbefaler negleskabeloner af folie. Det gør vi fordi Akryl Gele fordeles ved at presse, skubbe, mase, trykke osv. En folieskabelon er stivere og mere formfast end en papirskabelon.


God fornøjelse.