Menu
Din kurv

Guide: sådan lægger du en gellak neglelak

trin for trin vejledning


 Download gellak neglelak  vejledning som pdf - tryk her


Før du går i gang

Omryst altid flasker før brug. LÆS GRUNDIGT MSDS, Brugervejledning og bagsiden af flakonerne for information om holdbarhed, indholdsstoffer, farer, hvordan produktet anvendes, aftages og bortskaffes.


 

FORBEREDELSE (PREP.)

Start med, at affedte og desinficere dine negle med Isopropylalkohol. Dette er en god idé at gøre, inden du begynder at skubbe neglebåndene tilbage og slibe på neglene, for at undgå bakterier flyttes rundt, eller skubbes op under neglebåndene. 

  1. Skub dine neglebånd tilbage og fjern dødt hud med neglebåndsskærer eller neglesaks.
  2. Slib negletippens facon hvis nødvendigt. (brug evt. korn 180 fil)
  3. Slib/mattér neglepladen. (brug hvid bufferblok eller en grit 240 fil)
  4. Fjern slibestøv og evt. fedtrester med isopropylalkohol.

PRIMER. 

Hvis du oplever dårlig hæftning med kun basecoat, kan du anvende en PRIMER. Påfør et tyndt lag primer og lad den tørre. Primer skal ikke hærdes i UV lys. Den tørrer ved fordampning og efterlader neglepladen desinficeret, dehydreret og med en pH værdi, som gør det nemmere for basecoaten at binde til neglepladen. Sørg for at hele neglepladen, også kanterne, dækkes med primer. AFFEDT IKKE EFTER TØRRING. Effekten og nødvendigheden af brug af primer, afhænger af kundens negletype. Undgå dog primer på negleplader, som naturligt er meget tørre og sprøde, da primer dehydrerer/udtørrer.​


BASECOAT.

Påfør et tyndt lag basecoat på neglepladen. Sørg for, at hele neglen er forseglet med basecoat. Hærd basecoaten i UV lys.

  • Hærdetid: UV 120 sek. LED 30 sek.
  • AFFEDT IKKE EFTER HÆRDNING!

Basecoat kan på nogle virke brændende ved hærdning. Det kan du afhjælpe ved at hærde ved lavere effekt, men i længere tid. Vores UV LED neglelamper har et program specielt til dette, hvor lampen starter på lavt effekt og trinvist selv forøger effekten. På denne måde minimeres den brændende fornemmelse.


GELLAK FARVE.

For at opnå fuld hærdning, god hæftning og undgå at lakken evt. «krymper, er det vigtigt at påføre tynde lag. Lakker med meget mørke farver indeholder meget pigment og kan virke lidt tykkere/drøjere. Her er det især vigtigt at laget påføres så tyndt som muligt. Efter hvert lag hærdes i UV lys. Hærdetid: UV 120 sek. LED 30 sek. Gentag proceduren for næste lag. Påregn to-tre lag for at få en flot dækkende lak.


TOPCOAT.

Topcoaten fremhæver farverne, og giver overfladen holdbarhed og styrke. Påfør et lag topcoat. Sørg for at hele neglepladen er dækket
Hærdetid: UV 120 sek. LED 30 sek. Efter hærdning affedtes overfladen med Isopropylalkohol. Hvis du anvender TOPCOAT NO WIPE SKAL DER IKKE AFFEDTES. Hvis du har brugt Topcoat MATTE skal der heller ikke affedtes.

NEGLEOLIE.

Filning og UV lys gør dine neglebånd og huden langs neglene tørre. Det er altid en god ide, at anvende negleolie, både efter behandlingen og med jævne mellemrum. Påfør et lag negleolie på neglebånd og hud omkring neglen. Masser evt. olien ind med fingrene.

 

SÅDAN FJERNES GELLAK.

Gellak er ligesom shellac, gelpolish, gellish etc. et soak off produkt. Det betyder at produktet kan opløses. Produkter der bygger på akryl og akrylater kan opløses med acetone. Væd en nailpad i acetone. Læg den på neglepladen. Pak neglen/fingerspidsen ind i et stykke staniol, så nailpads holdes på plads oven på neglepladen. Lad virke 10-20 min. Produktet kan nu skrabes af med rosenpind, spartel el.l.

BRUG NEGLEOLIE BAGEFTER, DA ACETONE UDTØRRER HUDEN OMKRING NEGLEN.

 

Du kan læse mere her


VIGTIGT:

Hvis du oplever allergisk reaktion som rødme i huden omkring neglen, skal du STRAKS stoppe med at bruge produktet.

 

Vi anvender cookies. De anvendes til at gøre din brugeroplevelse bedre. De anvendes ikke til at gemme og bruge til markedsføring og dine informationer gives ikke videre til andre. Du kan selv slette cookies i dine browserindstillinger og her kan du også fravælge dem.